IMG_2723

The Real Street Art

Tenk deg, du sitter på en benk og dagdrømmer. Du kikker opp på skyene og oppdager noe som ligner på et dyr, en ting eller kanskje et kjent ansikt. Du lager dine egne historier, og det føles som om du er et barn igjen. Ingen begrensninger – full av lek og fantasi. Har du noen gang tenkt på at du kan oppleve det samme ved å vinkle hodet mot bakken? Ikke? Vel, det universet oppdaget jeg helt tilfeldig på en søndagstur på Storhaug i Stavanger. Jeg er egentlig ingen turgåer, men skal jeg først gå tur så liker jeg å gå sakte. På den måten oppdager jeg de små detaljene, som ellers ville gått meg hus forbi. Den aktuelle søndagen fikk jeg plutselig øye på former og figurer i asfalten. Der asfalten hadde slått sprekker så jeg formen av et nakent eiketre som stod på en eng. Oljeflekker etter en bil skapte den perfekte smiley, og asfaltens naturlige slitasje ble til motiver fra et vinterlandskap. Jeg kjente at gleden sprette seg i hele kroppen. Dette var helt fantastisk. Følelsen av å oppdage Amerika kan umulig ha vært så mye større. OK, mulig akkurat det var større, men jeg følte at jeg hadde oppdaget noe helt unikt. Hva det var jeg hadde oppdaget var usikkert, men kunne dette være «The Real Street Art»? Jeg fant «bildene» i asfalten så interessante at jeg begynte å fotografere dem. Etter å ha vandret rundt i gatene på Storhaug noen timer, med blikket rettet mot asfalten, så hadde jeg knipset flere hundre bilder. Tenke seg at asfalt kunne være så spennende. Stadig nye bilder dukket opp rundt hvert hushjørne. Forseglinger av asfalt ble plutselig en tareskog, og møtet mellom gammel og ny asfalt ble et røft landskap sett fra fugleperspektiv. Jeg fant spennende historier og nye motiver over alt. Denne søndagsturen hadde fått ny mening. Selv er jeg en grafisk designer, og jeg fotograferer ting som jeg finner interessante. Jeg ser ofte noe vakkert i det gamle, slitte og rustne. Nå også asfalt tydeligvis. Jeg er opptatt av former og farger, strukturer og overflater, og ikke minst historiene jeg leser i bildene jeg tar. Jeg syns ofte at historiene jeg lager selv er de mest interessante. De er kun for meg og de gir meg noe tilbake. Slik er det ofte med design, og slik er det med kunst. Jeg får lov til å fantasere uten at noen skal kritisere mine tanker. Det er befriende, jeg syns flere skal bli flinkere til det. Motivene fra asfalten den aktuelle søndagen overrasket og inspirerte meg. I mine øyne hadde jeg funnet noe vakkert i noe så grått og kjedelig som asfalt. Først tenkte jeg at bildene ville nok ende opp i samlingen over rare ting jeg fotograferer, men så fikk jeg lyst til å dele de noen. Kanskje for å inspirere deg til å dele dine bilder og historier? Hvem vet, det kan jo hende at du blir inspirert til å dele dine «rare» bilder? I Things With a Story (TWAS) lager vi papirprodukter av tema som inspirerer oss. Bildene jeg tok på min søndagstur rundt om på Storhaug har blitt til produktet «8 Moments of Real Street Art». Esken inneholder 8 kunstkort og konvolutter, og er en hyggelig gave for dem som liker å fortelle historier gjennom abstrakte bilder. Finn ut mer ved å besøke vår nettbutikk her.
Tilbake til bloggen