Photo: Boxed Card Set – Oslo. Detail.

Vanlig kan være kjedelig

Vi produserte kortbokssettet 8 Moments of Oslo i samarbeid med vår gode venn og fotograf Vidar Hagen. I denne kunstserien får vi oppleve Oslo gjennom øynene hans. Her forteller Vidar oss om hva som inspirerer ham, hans favorittmotiver og stiler, og hans tilnærming til å ta fotografiene til denne serien.

Stil – enkelt er ikke kjedelig for meg

Bildene mine er ofte enkle i emne, stil eller komposisjon, men dette er ikke negativt. Sett alene kan de virke hverdagslig, men jeg omfavner dette. Jeg liker å foreslå hvordan eller hvor noen henger opp bildene mine, enten de vises alene eller sammen med noe annet. Jeg tror det noen ganger er bra å skape en følelse av spenning med et sammenstøt eller en kontrast - det kan gi bildet et eget liv.

Inspirasjon – Jeg dekonstruerer det ikke

Jeg søker egentlig ikke etter inspirasjon, jeg ser ut til å finne den overalt - eller kanskje den finner meg. Jeg dekonstruerer ikke det jeg liker, jeg jobber bare videre med det. Det er ingen regler. Noen dager bruker jeg ikke kameraet mitt, mens andre ganger tar jeg hundrevis av bilder. Jeg liker tilfeldige øyeblikk - visse farger, kontraster eller detaljer vil interessere meg, og jeg prøver å fange dem. Jeg kan finne inspirasjon i en by, i naturen eller hjemme - det kan være i detalj eller i stor skala, det skjer bare. Noen ganger går jeg glipp av øyeblikket, andre ganger føles det som om bildet ventet på at jeg skulle komme. Jeg kan se tilbake på et bilde jeg har tatt og ikke huske hvor det kommer fra, men hvis jeg liker det, så fungerer det - det er det viktige. Og i en gruppe med mennesker vil jeg alltid være den som peker kameraet mitt i motsatt retning. Jeg søker egentlig ikke etter inspirasjon, jeg ser ut til å finne den overalt - eller kanskje den finner meg.

Vann – Jeg følger kanskje strømmen, og liker rusten

Når jeg reiser, blir jeg tiltrukket av vann. Det ser ut til at jeg alltid havner på kaier der små båter ligger fortøyd eller blir reparert. Jeg elsker de forvitrede fargene på fiskenettene og utstyret - jeg vet aldri navnene på disse maskinstykkene, men når jeg kommer over dem blir jeg begeistret. Kanskje det er grunnen til at jeg opprinnelig føler meg skuffet hvis bildene jeg tar ikke fanger akkurat det jeg så eller følte, men etterpå zoomer jeg inn, og der, i et uskarpt øyeblikk, er en perfekt liten detalj som jeg var for opptatt til å legge merke til tidligere. Alle som ser gjennom bildene mine, vil se at gammel maling og rust alltid har vært gode venner av meg - jeg antar at det er verre venner å ha.

Regler – så lenge de er mine!

Jeg liker bilder der fargen, mønsteret eller strukturen fungerer sammen, men jeg synes det er enda bedre når det er "grums" der - noe som ødelegger det litt - for blankt er ikke det virkelige liv. Jeg har samme tiltrekning mot bilder som er litt ute av fokus. Jeg liker ikke at ting skal være for polerte eller "perfekte", men igjen, det er ikke en regel. Jeg liker det jeg liker, og jeg vil ikke begrense kreativiteten min til en bestemt stil eller tilnærming. For eksempel vil jeg aldri ta et bilde bare fordi det er lett å forstå eller vil være kommersielt. Det er sannsynligvis den samme grunnen til at jeg legger ut på en uklar Instagram-konto som heter @listentowhatyousee og hvorfor jeg ikke bruker hashtags mye. Jeg følger ingen, og prøver heller ikke å selge bildene mine. Men folk kjøper dem, så jeg antar at noe gir gjenklang.

Teknologi – man tager hvad man haver

Jeg har et godt kamera, men jeg fotograferer vanligvis med iPhonen - bare fordi det er lettere (selv om jeg aldri har brukt tiden på å lære å få mest mulig ut av alle funksjonene). Jeg har ikke stor interesse for teknologi, og i de åtte Oslo-øyeblikkene var det denne tilnærmingen som fungerte best. Disse postkortene fungerer bedre litt grove. Jeg er fornøyd med dem og glad for at andre deler visjonen min og kan se skjønnheten i uformelle, hverdagslige øyeblikk.

Drøm – stort!

Jeg er en livslang musikkfan, og når jeg blir forelsket i en bestemt sang, mister jeg meg selv i fantasien, og drømmer om en detaljert video for den. Jeg designer hele opplevelsen - setting, styling, kameravinkler, alt. Jeg lager en komplett visjon i alle detaljer. Hver video er et lite univers av uventede opplevelser laget bare for å underholde meg selv. Det ville være gøy å se at alt kom til liv, men jeg er ikke så god til å drømme om et budsjett!
Tilbake til bloggen